Billigt webbhotell: De bästa för dig som vill spara pengar (2024)

De flesta nya projekt måste starta med en liten budget, vilket gör det viktigt att spara in pengar där du kan. Vi kommer därför att ta en närmare titt på billiga webbhotell och vilka möjligheter som finns för att spara några kronor här. Besparingar på webbhotell har både för- och nackdelar, vilket är viktigt att känna till innan du fattar ett felaktigt beslut. 

Som en del av denna artikel ska vi först ta en titt på några rimliga alternativ för webbhotell i Sverige, innan vi sedan tittar närmare på konsekvenserna av att välja sådana tjänster. Det är också värt att notera att du alltid bör utgå från var din målgrupp befinner sig när du planerar hosting. Exempelvis en hemsida som främst riktar sig till amerikanska läsare ska helst ha webbhotell i USA. Likaså bör en svensk hemsida ha ett webbhotell i Norden så att hastigheten blir optimal för användarna.

Hur bra är det då att välja ett billigt alternativ, och vilka alternativ finns på dagens marknad? Detta besvaras i vår artikel om billigt webbhotell. 

Bästa alternativen för billiga webbhotell

Det finns ett antal olika operatörer som erbjuder kostnadseffektiva webbhotell i Sverige. Det är dock viktigt att notera att långt ifrån alla erbjuder samma kvalitet. Vi har därför testat ett stort urval och tagit fram de bästa alternativen för dig som söker billigt webbhotell.

Bäst i test – vinnare:

1. Hostinger – Vår testvinnare av webhotell för norska användare
2. One.com – Ett mycket bra alternativ för nybörjare
3. Domänshop – Snabbt och enkelt för avancerade användare

Hostinger sammanfattning

# Hostinger

Vår testvinnare av webhotell för norska användare

Pris från: 14,90kr/mån

logo

Bäst för de allra flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Vad vi gillar med Hostinger

Hostinger erbjuder inte bara utmärkt hosting, utan också utmärkt tillgänglighet för alla sina tjänster. Detta, i kombination med låga priser, har gjort Hostinger till en vinnare för både kostnadsmedvetna grundare och de som skapar en ny hemsiad. Perfekt för den som måste hålla sig till en strikt budget, men inte vill kompromissa med kvaliteten.

Fördelar

 • star iconBra kundservice
 • star iconMycket bra upptid under våra tester
 • star iconHög prestanda och låga priser

Nackdelar

 • star iconBehöver implementera kundservice via telefon
 • star iconTillhandahåller inga dedikerade servrar

Hostinger är ett rimligt alternativ för dem som bara behöver ett billigt webbhotell för sin första hemsida. Systemet är särskilt lämpat för WordPress-hemsidor, men du kan också få stöd för olika CMS-system. Fördelen med Hostinger är att du kan kombinera webbhotell, domäner och hemsideprogram på ett och samma ställe. För dig som skapar en hemsida innebär detta att du har färre system att hålla reda på, vilket ofta kan vara ett problem när du skapar en ny hemsida.

Utgångspunkten för Hostinger är tre olika val, där du kan välja enkelt webbhotell, premiumwebbhotell och företagswebbhotell. Alla dessa kommer med olika funktioner och tillägg. Det är också bra att notera att priserna är baserade på introduktionserbjudanden och kan därmed öka med så mycket som 89 % vid förnyelse under det andra året.

logo

Bäst för de allra flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

One.com sammanfattning

# One.com

Ett mycket bra alternativ för nybörjare

Pris från: 20kr/mån

logo

Bästa allt-i-ett-lösningen

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Vad vi gillar med One.com

One.com är en allt-i-ett-lösning där du kan designa din egen hemsiad och publicera den på deras webbhotell. Tjänsten är anpassad för nybörjare och levereras med kundsupport på flera olika språk. Detta gör den utmärkt för dem som skapar sin första hemsida, något som vi också har betonat i flera av våra tester.

Fördelar

 • star iconMycket nybörjarvänlig
 • star iconKundtjänst på flera språk
 • star iconBra urval av olika paket

Nackdelar

 • star iconEndast årlig fakturering

One.com är en allt-i-ett-lösning för dig som vill ha ett billigt webbhotell och ett hemsideprogram i samma lösning. I över 20 år har företaget gjort det enkelt att skapa professionella hemsidor, vilket kommer väl till pass för dig som ska skapa en hemsida idag. De erbjuder webbhotell från bara 29 SEK i månaden, men även här måste du notera att förnyelsepriset blir betydligt högre.

En av de bästa sakerna med en tjänst som one.com är att du får allt på ett och samma ställe. Här kan du beställa webbhotell och domäner samt använda deras enkla hemsideprogram för att designa din hemsida. Sedan kan du anpassa behovet av funktioner i takt med att trafiken på din hemsida ökar. De erbjuder för närvarande fem olika abonnemang, så här finns något för alla.

logo

Bästa allt-i-ett-lösningen

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Domänshop sammanfattning

# Domänshop

Snabbt och enkelt för avancerade användare

Pris från: 10kr/mån

logo

Bäst för avancerade användare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Vad vi gillar med Domänshop

Domänshop är en mycket enkel registrator som erbjuder allt du behöver i form av domäner och webbhotell till ett rimligt pris. Detta är bra för dem som behöver fler domäner – eller som vill starta en hemsida med en liten budget. Speciellt för svenska hemsidor kommer Domänshop och deras svenska hosting att vara ett utmärkt alternativ till de internationella valen.

Fördelar

 • star iconSnabbt svar från kundtjänsten
 • star iconEnkelt och lätt användargränssnitt för avancerade användare
 • star iconBra priser för domäner och webbhotell

Nackdelar

 • star iconFöråldrat användargränssnitt
 • star iconDåliga öppettider för kundtjänst

Ett sista alternativ för dem som vill ha billigt webbhotell och föredrar en norsk partner är Domeneshop AS. Detta är ett företag som i flera år har erbjudit prisvärt webbhotell i Sverige där du får både webbhotell och domäner till samma hemsida. En av de saker vi gillar speciellt med Domänshop är att du får otroligt mycket valuta för pengarna. De erbjuder inte bara heltäckande lösningar med lagringsutrymme på sitt webbhotell, utan du får även ett stort antal e-postadresser och SSL inkluderat.

För dig som startar ett nytt projekt innebär detta att du får utrymme att växa – utan att behöva oroa dig för kostnaderna. Vi är dock medvetna om att alla webbhotell hos Domeneshop ligger i Norge, något som kan göra hemsidor riktade mot främmande länder långt ifrån optimala.

logo

Bäst för avancerade användare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Fördeler med billiga webhotell

Det är svårt att bortse från att den största fördelen med billigt webbhotell är möjligheten att spara pengar. Oavsett om du ska skapa en blogg eller en ny hemsida för ett projekt är det få personer som har obegränsade resurser. Samtidigt har de flesta hemsidor extremt mycket trafik från början, vilket i de flesta fall gör att det räcker med ett enkelt webbhotell. 

Du kan alltid byta webbhotell när hemsidan växer, så det finns alltid alternativ. Pengarna du sparar på webbhotell kan användas till profilering, design eller innehåll som gör hemsidan mer attraktiv som mål för trafik. Detta ökar hemsidans värde och intäktspotential, vilket ger mer pengar till framtida uppgraderingar.

Nackdelar med billiga webbhotell 

Även om du kan spara några kronor finns det även vissa nackdelar med att använda billiga webbhotell. Det mest uppenbara skulle vara att du sällan får samma hastighet och kvalitet på servrar som du vill ha från en premiumleverantör. Denna typ av prisvärda webbhotell använder ofta delade servrar, vilket innebär att du delar prestandan med andra kunder hos samma företag.

Vi har också flera gånger upplevt att det är begränsad kundservice och valmöjligheter relaterade till de mest prisvärda varianterna. Du kommer också sällan att kunna välja var hostingen ska placeras själv så länge du använder delad hosting. För dina kunder innebär det att hemsidan ofta kan bli långsammare utan att du kan göra något åt ​​det.

Sammanfattning

Som vi har sett i den här artikeln finns det många alternativ för dem som letar efter billigt webbhotell. Men det finns också vissa för- och nackdelar med denna typ av hosting som det är viktigt att känna till. Om du känner dig bekväm med dessa faktorer är det sällan något problem att hitta ett rimligt webbhotell i Sverige eller utomlands. Se bara till att du kontrollerar var hostingen är belägen och vad som ingår i priset innan du accepterar ett erbjudande.

Ofte stillede spørgsmål om billigt webhotell

Vad är fördelarna med att använda ett billigt webbhotell?

Fördelarna med att använda ett billigt webbhotell inkluderar lägre kostnader, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för mindre företag eller individer. Dessutom kan vissa billiga webbhotell fortfarande erbjuda pålitliga tjänster och bra kundsupport.

Vilka faktorer bör jag överväga när jag väljer ett billigt webbhotell?

När du väljer ett billigt webbhotell bör du överväga faktorer som pålitlighet, serverns prestanda, kundsupport, användarvänlighet och vilka funktioner som ingår i priset. Det är viktigt att du får värde för pengarna.

Är det möjligt att få bra service och support från ett billigt webbhotell?

Ja, det är möjligt att få bra service och support även från ett billigt webbhotell. Vissa företag erbjuder utmärkt kundservice och teknisk support trots deras lägre priser. Det är dock alltid bäst att göra lite forskning innan du gör ett val.

Kan jag uppgradera mitt billiga webbhotellpaket om mitt företag växer?

Ja, de flesta webbhotellföretag erbjuder flexibilitet att uppgradera ditt paket om ditt företag växer. Detta gör att du kan börja med ett billigare paket och sedan uppgradera när du behöver mer resurser.

Om Lasse

Lasse har lång erfarenhet som affärsutvecklare. Efter att ha varit helt central i utvecklingen och uppstarten av ett antal verksamheter/webbportaler har han plockat upp ett gäng tips. Nu är Lasses mål att dela med sig av all kunskap han har fått med sig på vägen.