Site123 recension: Borde man prova detta hemsideprogram?

Det har hänt mycket i vårt sätt att utveckla hemsidor, och det senaste inom hemsideprogram är AI-baserade tjänster. Vi har tidigare nämnt populära lösningar som Wix, Squarespace och One.com, men idag ska vi ta en titt på något helt annat. Site123 är inte ett traditionellt hemsideprogram, utan det använder sig av artificiell intelligens. 

Site123 är gjort för dem som behöver en fungerande hemsida så snart som möjligt. Det gör det genom att ställa olika frågor om vad du letar efter. Programvaran kommer sedan med sitt bästa hemsideförslag utifrån de svar du ger. För dig som användare innebär det att du får en hemsida på nolltid. 

Detta leder oss till den första frågan: Kan AI ersätta traditionella hemsideprogram? Detta och mycket mer kommer vi att titta på i denna omfattande granskning av Site123. Här har vi samlat allt du behöver veta om denna innovativa tjänst, samt vad den är bäst lämpad för. 

logo

Bäst för flerspråkiga webbplatser

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

Vad vi gillar med Site123

Site123 har bra stöd för dig som vill ha en flerspråkig hemsida. Redigeringsverktygen finns också på många olika språk. Webbplatsbyggaren är ganska prisvärd och passar dig som har en budget. De har även en gratisversion som har ganska bra funktioner, vilket gör det enkelt att komma igång med en budget.

Fördelar

  • star iconBra språkstöd
  • star iconGratis version
  • star iconSnabb hjälp från kundsupport

Nackdelar

  • star iconBegränsad med designalternativ

Är du redo att skapa en hemsida på nolltid? Då har du kommit till rätt plats!

Site123 användarvänlighet

Vi har aldrig haft ett hemsideprogram som låter dig skapa en fungerande hemsida så snabbt som Site123, och vid den första användningen var det väldigt smidigt att använda Site123. Det tog några minuter att besvara de olika frågorna vilket jämfört med att bygga en hemsida från grunden inte så var det ingenting. 

Det råder ingen tvekan om att Site123 är utformat för nybörjare eller för dem som inte vill lägga ner tid på att lära sig design. Här får du en förvånansvärt bra hemsida på bara några minuter. Vi var nöjda med hur lätt det var att installera, men när det gällde redigering i efterhand var det märkbart sämre än andra konkurrenter. 

Plattformen har en princip om att AI ska välja en mall åt dig baserat på dina frågor, men det var inte så lätt att anpassa detta i backend. Jämfört med Wix vs Squarespace var du ganska begränsad i vad du kunde göra med den utgångspunkt som plattformen erbjöd. 

Funktioner på Site123

När det gäller funktionalitet hade Site123 inte allt att visa upp. De har långt ifrån samma utbud av tillägg och tillämpningar, och hemsidorna lämpar sig därför bäst som statiska webbplatser. För dem som behöver en blogg eller en företagssida kan detta vara tillräckligt bra, men om du vill ha något mer avancerat är Site123 kanske inte något för dig. 

De har några tillägg som låter dig skapa CTA:er och liknande, men jämfört med Shopify och BigCommerce är detta en alltför enkel lösning. Något som dock är värt att nämna är att du kan utöka med upp till 25 olika sociala medier på din hemsida. På så sätt kan du snabbt och enkelt visa inlägg, bilder eller videor som du har delat med de aktuella användarna. 

Kundservice på Site123

Om du skulle få problem under din vistelse är det bra att veta att det finns hjälp att få. Här kan Site123 ge dig kundservice dygnet runt via sociala medier, e-post och livechatt. Dessutom har de ett stort hjälpcenter där du kan söka efter olika frågor baserat på nyckelord. Artiklarna var mycket informativa och välskrivna, men de fanns bara på engelska. 

Har du mer krävande frågor kring tekniska utmaningar kan det därför vara bra att kontakta kundtjänst direkt. Svarstiden på våra olika förfrågningar var blixtsnabb och det var nästan ingen kö i livechatten. Du kan också använda den här tjänsten som vägledning när du skapar din första hemsida

Site123 priser

Precis som med de flesta andra hemsideprogram kan du välja mellan olika paket hos Site123. För dig som användare innebär det att du kan välja ett paket utifrån dina behov. Site123 erbjuder dock långsiktig betalning för dem som ska använda en hemsida under lång tid – du kan alltså köpa ett abonnemang för 1-3 år, vilket sparar upp till 63 %. 

Det är också värt att notera att Site123 erbjuder en gratis variant där du har 500 MB lagringsutrymme. Tyvärr är denna för liten för de flesta funktionella webbplatser, vilket gör att den inte lämpar sig för mycket annat än att testa plattformen.

PlanBetala kvartalsvis ($/mnd)Betala årsvis ($/mnd)Betala 2-år ($/mnd)Betala 3-år ($/mnd)Du kan spara upp till
Basic$19$12.20$9.30$8.4556%
Advanced$28$19.80$13.30$11.4559%
Professional$39$28.80$17.30$14.4563%
Gold$47$34.80$22.30$19.4559%

Site123 mallar

Eftersom du får en mall baserad på de svar du ger kan du inte välja mellan mallar som Wix eller Squarespace. Utbudet är tillräckligt stort för att du ska kunna hitta en mängd olika hemsidor, men det kan också vara lite svårt att hitta rätt. Vi försökte hitta den genom att ge lite olika svar på våra frågor, men för det mesta fick vi en hemsida som var relativt lik den föregående. 

Vem lämpar sig Site123 för?

Site123 är en bra utgångspunkt för dem som bara behöver en snabb hemsida för ett projekt eller en blogg. De flesta sidor som skapas med det här hemsideprogrammet är ganska enkla, så du bör inte ha höga förväntningar på mer avancerade funktioner. Men om du behöver en hemsida för ett projekt, en skoluppgift eller liknande kan Site123 ge dig en webbplats som är mer än tillräckligt bra.

Sammanfattning

Site123 är ett innovativt hemsideprogram som använder artificiell intelligens för att skapa en hemsida åt dig. Plattformen är otroligt enkel att använda och du kan få en funktionell hemsida igång på några minuter. Om du snabbt behöver en hemsida för ett projekt eller en personlig blogg kan du få det resultat du vill ha med Site123. Vill du dock skapa en mer sofistikerad hemsida bör du förmodligen titta på Wix eller liknande plattformar för att få bättre flexibilitet.

logo

Bäst för flerspråkiga webbplatser

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

Ofte stillede spørgsmål om Site123 recension

Vilka fördelar och nackdelar har Site123 jämfört med andra webbplatsbyggare?

Site123 är känt för sin användarvänlighet och förmågan att snabbt skapa en funktionell webbplats. Dessutom stödjer den flera språk, vilket är en fördel för internationella webbplatser. Nackdelarna inkluderar mindre kreativ frihet jämfört med andra plattformar, och vissa funktioner kan vara begränsade i den gratis versionen.

Hur mycket kostar Site123?

Site123 erbjuder en gratis version, samt flera betalda planer. De betalda planerna varierar i pris baserat på de funktioner och tjänster de inkluderar. Det är bäst att konsultera Site123:s webbplats för de mest aktuella priserna.

Är Site123 en bra lösning för e-handel?

Ja, Site123 erbjuder e-handelsfunktioner som gör det möjligt att skapa en onlinebutik. Det inkluderar produktlistning, kundvagn, betalningsbehandling och orderhantering.

Finns det kundsupport tillgänglig för Site123-användare?

Ja, Site123 erbjuder kundsupport via live chatt och e-post. De har även en omfattande kunskapsbas där användare kan hitta svar på vanliga frågor och lära sig mer om plattformens funktioner.

Om Lasse

Lasse har lång erfarenhet som affärsutvecklare. Efter att ha varit helt central i utvecklingen och uppstarten av ett antal verksamheter/webbportaler har han plockat upp ett gäng tips. Nu är Lasses mål att dela med sig av all kunskap han har fått med sig på vägen.