Vår undersökningsmetodik

Idag har hemsidan blivit en allt viktigare del av ditt varumärke, och därför är det viktigt att ha rätt verktyg. Detta är också anledningen till att många människor kommer i kontakt med olika verktyg som de hittar på nätet. 

Det är här som handelsmönstret kommer in i bilden. Många människor väljer att köpa produkter och tjänster online på samma sätt som fysiska varor. Detta innebär ofta att kartlägga marknaden, jämföra tjänster och sedan läsa recensioner. 

Det var vid denna sista punkt som vi upptäckte ett kryphål i systemet. Du kan nämligen söka runt på nätet efter olika recensioner, men att hitta sakliga, detaljerade recensioner kan vara svårt. Några tekniskt kunniga unga pojkar från Stockholm ville göra något åt ​​detta.

De hade upptäckt behovet av ett bra hemsideprogram, men hittade inga bra kvalitetstester. Detta blev starten på Hemsidelab – en oberoende hemsida för allt om hemsideprogram

Hur vi utvärderar olika tjänster

Det som skiljer oss från många andra källor på nätet är att vi fokuserar på slutanvändaren. När vi testar en tjänst är det viktigt för oss att se hur tjänsten faktiskt fungerar i praktiken, inte vad en leverantör lovar oss att den ska leverera.

Vi gör därför alltid omfattande tester och när det är möjligt tillhandahåller vi en hemsida med den funktionalitet som finns tillgänglig. På så sätt kan vi testa hur en lösning faktiskt fungerar i förhållande till förväntningarna. Våra recensioner baseras därför på verkliga personer som använder tjänsten, inte på en erfaren designer från någon byrå. 

För att visa hur vi arbetar har vi samlat några av de viktigaste punkterna som vi väger in i vårt arbete. Syftet med detta är att ge dig en bättre förståelse för hur vi värderar olika funktioner som en del av vår granskning.

Användarvänlighet

Det är ingen hemlighet att ett bra hemsideprogram ska vara plug-n-play. Detta innebär att vem som helst i teorin borde kunna bygga en hemsida utan att behöva lägga ner mycket tid på omfattande manualer och utbildning. Därför har användbarhet alltid varit en viktig del av våra bedömningar. Här tittar vi på hur plattformen fungerar jämfört med konkurrenterna, hur lätt det är att navigera på hemsidan och hur komplexa de olika tjänsterna är.

Funktionalitet

För att skapa ett bra hemsideprogram krävs en rad olika verktyg. Vi tittar därför på vilka funktioner som ingår i olika hemsideprogram. Här kommer tillägg, funktionalitet hos designers och liknande att vara av stor betydelse. Enligt vår erfarenhet är detta den punkt som ofta skiljer de största konkurrenterna från varandra.

Pris

Det råder stor konkurrens om kunderna på nätet, vilket innebär att du ofta kan få mycket värde för pengarna. Vi förstår dock att kvaliteten på tjänsterna kräver att du betalar för dem. Därför gör vi alltid en omfattande bedömning av hur mycket värde du får för dina pengar. På grund av det hittar du sällan de billigaste alternativen högst upp på vår lista – helt enkelt för att de inte är de bästa.

Kundtjänst

Kundservice är ofta en punkt som skiljer bättre tjänster från dåliga. Detta är också en av de punkter som våra läsare oftast pekar ut som viktiga för deras val. Det är därför vi noggrant testar alla tillgängliga tjänster. Vi granskar olika faktorer som svarstid, kvalitet på svaren och inte minst vilka kontaktmöjligheter som erbjuds.

Recensioner

Sist men inte minst tittar vi på vilken feedback en tjänst har fått från tidigare användare. Här använder vi allmänt tillgänglig information för att se vilken feedback användarna själva har. Vid det här laget kommer även DU (våra läsare) in som en värdefull partner. Vi välkomnar feedback som kan hjälpa våra recensioner att förbättras.