Web.com recension: En värdig utmanare 2024?

Web.com är ett enkelt hemsideprogram som låter dig skapa en enkel hemsida utan att behöva teckna ett dyrt abonnemang. Den här plattformen är kanske inte lika stark som Wix eller Squarespace, men för en grundläggande hemsida är den mer än tillräckligt bra. För dig som användare innebär det att du kan skapa en enkel hemsida för ditt företag på relativt kort tid. 

Vi ska inte försöka framställa Web.com som världens bästa hemsideprogram, men det är en helt okej tjänst. Web.com har nyligen genomgått en omfattande uppdatering som har lyft den några steg uppåt i rankingen. Bland de viktigare uppdateringarna finns en drag-and-drop-baserad designer som liknar den som de andra konkurrenterna har baserat sig på. 

logo

Bästa webbplatsbyggare med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nyckelinfo

Pris från: $1.95/månad

Gratis testperiod: Nej

Vad vi gillar med Web.com

Web.com är en webbplatsbyggare som används med WordPress, men de erbjuder även hosting och webbplatsregistrering. Du får tillgång till professionella mallar med dra-och-släpp-funktion, så att du kan anpassa hemsidan efter dina egna behov. Lösningen är enkel och användarvänlig och du får snabbt ditt projekt online. Web.com passar bäst för dig som inte behöver massor av designalternativ.

Fördelar

  • star iconProfessionella mallar
  • star iconAnvändarvänlig

Nackdelar

  • star iconBegränsat SEO-stöd
  • star iconBegränsad funktionalitet
  • star iconRätt dyrt i längden

Är du redo att ta reda på om detta är en hemsideprogrammet för ditt projekt eller inte? Då har vi samlat allt du behöver veta om Web.com i denna omfattande recension. 

Web.com:s användarvänlighet

När det gäller användarvänlighet har web.com haft ett otroligt dåligt rykte. Lyckligtvis har de gjort några nödvändiga uppdateringar för att ändra detta, och vi kan lugnt säga att detta inte längre är fallet. De har bland annat infört en drag-and-drop-redigerare som gör det enklare att designa hemsidor. 

En funktion som är värd att notera är att du kan välja om du vill använda AI-baserad design eller skapa en hemsida själv från grunden. Väljer du det senare kan du välja bland ett större urval av mallar på deras sida. Om du väljer AI kommer du att få ett antal frågor för att fastställa de olika behoven på din hemsida. 

Du får också en snabb introduktion till hela plattformen första gången du loggar in. Detta gjorde det mycket enklare att ta reda på vilka olika möjligheter som finns på plattformen. Men många av funktionerna var desamma som i andra redigeringsverktyg som vi har använt tidigare. Om du tidigare har använt ett annat hemsideprogram kommer du därför snabbt att förstå hur Web.com fungerar. 

Funktionalitet på Web.com

Det finns inga speciella funktioner att skryta med i Web.com:s hemsideprogram – här får du verktygen för att skapa en mycket enkel hemsida, men inte särskilt mycket mer. Med redigeringsverktyget kan du ändra bilder, flytta platser och liknande, men utöver det finns det inte mycket att glädja sig åt hos web.com. Särskilt om vi jämför med Wix.com och liknande tjänster kommer web.com snabbt att uppfattas som mycket begränsad. 

Du kan lägga in den på ditt Google Analytics-konto, men detta är en av de många saker som är tillgängliga på plattformen. Om du vill lägga till tillägg kommer du snabbt att upptäcka att Web.com inte är det bästa alternativet. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att Web.com är ett hemsideprogram som lämpar sig för lite mer än att skapa en statisk hemsida. Det finns nästan inga tillägg på plattformen och de flesta mallar är passiva. 

Kundtjänst på Web.com

Om du skapar en hemsida för första gången kan det alltid finnas utmaningar. Det är viktigt att veta att du kan få snabb hjälp om du behöver det. Här måste vi säga att vi är imponerade av vad Web.com erbjuder. De kanske inte har den bästa plattformen för hemsideprogram, men när det gäller kundservice får de full poäng. 

Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt och du kan själv välja om du vill skicka en ett ärende, ringa ett telefonsamtal eller använda livechatten. Tyvärr finns det inget annat än ett amerikanskt nummer tillgängligt här, så för svenska användare kan det snabbt bli dyra minuter om man måste stå i kö för att prata med kundtjänsten. Vi rekommenderar därför att du använder livechatten eller ticketsystemet om du behöver komma i kontakt med web.com.

Web.com – priser

När det gäller prissättningen måste vi säga att det tog lite tid att få grepp om vad de olika paketen egentligen innebar. Inte bara för att de erbjuder flera olika paket, utan också för att det finns flera “lockelser” i de olika paketen. Du kan få tillgång till plattformen den första månaden för 1,95 dollar. Därefter stiger priserna till 10 dollar per månad och 50 dollar det första året. Har du tappat greppet än? Det gjorde vi också några gånger. 

Du bör därför skaffa dig en god uppfattning om det pris som du måste betala varje månad och hur det kommer att utvecklas över tiden. Du kommer att få ett introduktionserbjudande, innan du sedan får ett reducerat pris det första året. Under det andra året kommer dock detta pris att öka igen. När priset stiger det andra året måste vi helt enkelt säga att det finns bättre lösningar än Web.com på nätet.

Web.com – mallar

Du kan välja mellan mer än 100 olika mallar när du har skapat ett konto på Web.com – de flesta av dem är ganska standard, men du hittar alltid en sida som är bra för allmänt bruk. 

För vem passar Web.com?

Enligt vår mening är Web.com långt ifrån bäst på området, men det kan räcka bra om du bara ska skapa en grundläggande hemsida för ett projekt. Här finns inga större funktioner utan du får allt som behövs för att skapa en helt grundläggande hemsida. Om du däremot letar efter något mer avancerat skulle vi förmodligen rekommendera Wix över Web.com.

Sammanfattning

Web.com är ett hemsideprogram som ligger någonstans i mittskiktet av utmanarna. Här får du allt du behöver för att bygga en hemsida, men inte särskilt mycket mer. Det finns omkring 100 olika mallar som kan användas för att skapa en webbplats, men när det gäller priserna bör du vara vaksam. Web.com har många olika lockande erbjudanden, vilket kan göra det svårt att veta vilket pris du faktiskt kommer att få betala i slutändan.

logo

Bästa webbplatsbyggare med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nyckelinfo

Pris från: $1.95/månad

Gratis testperiod: Nej

Ofte stillede spørgsmål om Web.com recension

Vilka är de huvudsakliga funktionerna som erbjuds av Web.com?

Web.com erbjuder en rad funktioner, inklusive en webbplatsbyggare, SEO-verktyg, e-postmarknadsföring, sociala medier och lokal sökoptimering, samt e-handelslösningar.

Vilka är för- och nackdelarna med att använda Web.com?

En fördel med Web.com är dess allt-i-ett-lösning, vilket gör det lätt att bygga och underhålla en webbplats. Nackdelar inkluderar dess pris, som kan vara högt jämfört med andra alternativ, och att en del kunder har rapporterat problem med kundtjänsten.

Är Web.com lätt att använda?

Ja, Web.com är utformad för att vara användarvänlig och erbjuder en intuitiv webbplatsbyggare som gör det enkelt att skapa en webbplats. Den erbjuder även en rad mallar för att hjälpa användare att komma igång.

Är Web.com lämplig för e-handel?

Ja, Web.com erbjuder en rad e-handelsfunktioner, inklusive en onlinebutikbyggare, betalningshantering och lagerhantering. Detta gör det till ett lämpligt val för dem som vill sälja produkter eller tjänster online.

Om Mats

Mats är utbildad interaktionsdesigner och har erfarenhet som entreprenör vilket gör att han inte bara är kräsen när det kommer till design och användarvänlighet utan även effektivitet. Mats målsättning är därför att kunna hitta de lösningar som har goda möjligheter till sömlösa användarupplevelser utan att de blir komplicerade att arbeta med.