10+ inspirerande hemsidor skapade med Wix (uppdaterad 2024)

Det är ingen hemlighet att vi på Hemsidelab är entusiastiska över Wix-plattformen, men många är fortfarande skeptiska till så kallade hemsideprogram. Detta beror förmodligen på att vi i början av dessa tjänster hade en relativt enkel hemsida. Lyckligtvis har det hänt mycket med tekniken sedan dess, så nu kan du skapa både professionella och snygga hemsidor med Wix. 

Wix är faktiskt inte bara ett av de mest användarvänliga och enkla hemsideprogrammen att använda för att skapa en hemsida, utan också den som ger bäst resultat. Här får du helt enkelt lita på oss, och den inspirerande lista vi har sammanställt över vad vi anser vara några av de mest inspirerande hemsidorna som skapats från grunden med Wix tjänst. 

I den här artikeln har redaktionen på Hemsidelab valt ut sina favoriter och skrivit lite om vad som gör just denna hemsida så imponerande. Bäst av allt – alla sidor är byggda med de verktyg som du hittar på Wix! Låt dig inspireras och skapa din första hemsida idag! 

Om du känner dig extra inspirerad av den här artikeln kan du prova Wix gratis för att skapa din egen hemsida nu. 

1. Black Sheep Bikes

En av de saker som vi särskilt gillar med Wix är möjligheten att skapa elegant men ändå användarvänlig design. Black Sheep Bikes från Colorado är ett utmärkt exempel på hur detta kan göras på ett spännande sätt. Hemsidan använder stora bilder, animationer och en enkel sida för att visa upp sina produkter på ett naturligt sätt. 

Hela sidan drivs av Wix och de använder Wix Ascend som en del av sin tjänst. Detta är en modul som du kan köpa tillgång till. Med Ascend kan du erbjuda kundservice via livechatt som en del av din webbshop – precis som de stora aktörerna gör. Du hittar också sidor med vanliga frågor och nedladdningsbart material. Om det inte hade varit så långt mellan Colorado och Oslo hade vi nästan blivit frestade att köpa en cykel. 

2. Zelie for She

Elegans är kanske inte vad du förknippar med Wix och hemsideprogram, men Zelie for She är ett utmärkt exempel på hur detta kan göras. Hemsidan tillhör den amerikanska indie-designern Ellan Zelie och använder e-handelslösningen Wix som grund. Detta kompletterat med snygga bilder och starka färger har skapat en elegant webbshop för high-fashion. 

Vi gillar särskilt hur de har implementerat de olika funktioner som Wix erbjuder sina användare. Här hittar du nyhetsbrev, vanliga frågor, kontaktformulär, storleksguider och en mängd annan användbar information som annars skulle ha krävt större utvecklingsarbete. 

3. Amorilla

En annan webbshop som använder Wix för att uppnå enastående resultat är Amorilla. Detta är en webbshop som fokuserar på hållbart mode och erbjuder därför kläder som är tillverkade av hållbara material. Detta är i sig imponerande, men det är inte kläder som vi bör shoppa för nu. Hemsidan är utmärkt designad med ljusa färger och dominerande bilder. Navigering och livechatt är båda byggda med Wix, och du hittar en mängd integrerade videor, kontaktformulär och liknande funktioner. 

4. Adidas Hardware

Du kanske tror att Wix bara är till för små grundare utan budget, men Adidas Hardware är ett bra bevis på motsatsen. Ett företag med en agentur för träningsprodukter från tyska Adidas har byggt en utmärkt webbplats med hjälp av Wix. Det är faktiskt värt att nämna att de har använt Wix för flera av sina liknande butiker, så det finns ingen gräns för vad Wix kan användas till. 

Hemsidan har en elegant design som kan förväntas av en företagshemsida, men de använder också bilder på ett utmärkt sätt. Dessutom har de använt Wix Ascend för att lägga till en livechattfunktion och enkel navigering för sina användare. 

5. Roshini Kumar

För att få fram något helt annat har en av våra redaktörer tagit fram den färgstarka sidan för Roshini Kumar. Roshi är en influencer och modedesigner som har blivit känd för sin explosiva användning av färg – en frisk fläkt i en annars minimalistisk värld av webbdesign. Hennes hemsida är ett utmärkt exempel på hur man kan använda överdrivet starka färger (lite 90-talskänsla här) men ändå skapa en användarvänlig hemsida. Allt skapas förstås med Wix, så du kan låta fantasin flöda fritt. 

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

6. Noni Ceramica

En hemsida som är optimerad för olika enheter blir allt viktigare. Här vill vi lyfta fram Noni Ceramica som ett perfekt exempel på hur detta kan göras. De har en snygg hemsida med en elegant, minimalistisk design – men den är också anpassad för smartphones. Hemsidan har en enkel navigering för handhållna enheter, tillgång till livechatt och inte minst en särskild knapp för deras webbshop. 

7. Dennis Krawec 

Dennis Krawec är en professionell designer som har valt en något ovanlig väg för sin portfölj. Här ser vi några av de färger som hos Roshini Kumar, men i en något mer organiserad ordning. Här är det framför allt den lekfulla användningen av inspirerande bilder och egna verk som har gjort detta till ett riktigt mästerverk. Hemsidan är naturligtvis skapad med Wix och kan därför användas som ett utmärkt exempel på hur du kan använda bilder i dina projekt. 

8. Ivy Chen

Vi letar alltid efter något unikt som kan inspirera oss, och det är där Ivy Chen kommer in i bilden. Den här webbplatsen är byggd med Wix, men använder Parallax-principer för att dra till sig uppmärksamhet. Det innebär att sidan kan rullas ner och att olika element överlappar varandra på ett spännande sätt. Det roliga med detta är att sidan är lite annorlunda än vad du brukar hitta hos Wix. Kort sagt är det ett utmärkt exempel på hur kreativitet kan kombineras med de enkla verktygen i Wix för att uppnå ett unikt urval. Detta borde eliminera alla fördomar om att Wix och andra hemsideprogram endast erbjuder helt vanliga hemsidor. 

9. French Knot studios

Webbplatser som sträcker sig lite utanför boxen är något som vi alltid tycker är inspirerande, och French Knot Studios är ett bra exempel på detta. Hemsidan är skapad för eventbyrån French Knot, som specialiserar sig på planering, fotografering och styling – särskilt för bröllop. Här använder de stora bilder för att visa upp sitt arbete, men det är sammanställt i form av en interaktiv hemsida. Resten av layouten är minimalistisk utan att vi känner att hemsidan saknar något. 

10. I am Eve 

I am Eve AMI är en hemsida som verkligen tänjer på gränserna för vad man kan göra med en enkel hemsida. Här bombarderas du med glitter, animationer och bilder i ett fantastiskt, men också lekfullt tempo. Vi blev ganska häpna över vad man kan skapa med Wix och relativt enkla verktyg. Utmärkt för dem som vill prova något helt annorlunda – eller bara se vad Wix verkligen går för. 

11. Galo’s Photography Portfolio

Wix har länge varit populärt bland influencers och artister – inte minst tack vare möjligheten att enkelt skapa en elegant portfölj med dina egna produkter. Här kan vi lyfta fram Galo’s som ett bra exempel på detta. Hemsidan är en ren och elegant webbplats med en tydlig layout och ett stort antal bilder som är organiserade på ett praktiskt sätt. Här används mycket enkla tillägg från Wix för att visa upp fotografiskt arbete i världsklass.

Sammanfattning

Många tror att man får en tråkig A4-hemsida när man använder en tjänst som Wix, men det är långt ifrån sant. I den här artikeln har vi därför tagit fram några av de bästa exemplen på unika och spännande hemsidor som skapats helt och hållet med Wix hemsideprogram. Kanske kan det inspirera dig att skapa din första hemsida med Wix idag.

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

Om Mats

Mats är utbildad interaktionsdesigner och har erfarenhet som entreprenör vilket gör att han inte bara är kräsen när det kommer till design och användarvänlighet utan även effektivitet. Mats målsättning är därför att kunna hitta de lösningar som har goda möjligheter till sömlösa användarupplevelser utan att de blir komplicerade att arbeta med.