De 14 bästa mallarna hos Wix (2024)

En viktig anledning till att många väljer att använda ett hemsideprogram som Wix är det otroliga utbudet av mallar som plattformen erbjuder. Du kommer förmodligen att hitta mallar hos Squarespace, Weebly och andra hemsideprogram med, men ingen av dem erbjuder samma urval som Wix. Wix kan erbjuda fler än 800 olika mallar, så det finns definitivt något för alla.

Nackdelen med ett så stort urval är att det kan vara svårt att hitta de bästa mallarna för din hemsida. Vi har därför valt att lyfta fram några av de bästa Wix-mallarna för att inspirera dig till att skapa en Wix-hemsida. På den här sidan hittar du en lista över de Wix-mallar som våra redaktörer anser vara de absolut bästa för en ny webbplats idag. 

Nya mallar läggs ständigt till på Wix-plattformen – och vi har naturligtvis tagit en titt på några av de bästa mallarna du kan hitta i urvalet nu.

Läs vidare för att hitta inspiration till din nästa hemsida!

Bästa mallarna hos Wix som du kan använda idag

Det kan vara svårt att hitta de bästa i ett urval på över 800 alternativ, men vi har gjort ett tappert försök! Ta en titt på vår lista och se om någon av dessa lämpar sig för ditt nästa projekt. 

1. Personal style Blog

Om du letar efter en mall som är perfekt för en blogg är Personal Style Blog utmärkt. Denna har en minimalistisk design som ger mycket utrymme för ditt innehåll. Här kan du enkelt skriva dina egna inlägg, lägga till bilder och skapa en snygg webbplats på bara några minuter. Börja ditt nästa bloggäventyr idag med den här enkla mallen. 

2. Film Coming Soon

Oavsett om du behöver en hemsida för ett skolprojekt eller bara vill skapa en egen film är detta en perfekt utgångspunkt. Med den här mallen från Wix kan du skapa en professionell presentation av ditt projekt som till och med Steven Spielberg skulle gilla. Ge ditt projekt en värdig presentation genom att skapa din egen hemsida i Wix nu. 

3. City Hostel

En av de saker vi älskar med Wix är att du också kan hitta ett stort urval av professionella mallar för företag, som denna mall som tagits fram för vandrarhem. Här får du allt det nödvändiga som bokning, sociala medie-knappar och anpassning för SEO. Med andra ord är detta allt du behöver för att starta ditt eget hotell med en avancerad hemsida. Du behöver så klart fortfarande ett hotell, men du behöver åtminstone inte tänka på din hemsida.

4. The Food Feed

Få saker är så populära som mat på nätet, och The Food Feed är ett utmärkt sätt att få fram mat. Du kan marknadsföra olika menyer, dela dina sociala medier och publicera innehåll på ett rent sätt. Allt du behöver för att skapa ditt eget företag eller kanske dela med dig av ett genuint intresse för god mat! 

5. The Artist

Vill du skapa en egen hemsida för att marknadsföra ditt arbete, men är osäker på var du ska börja? The Artist är en snygg mall från Wix som är speciellt utformad för dem som vill marknadsföra sitt eget arbete, en utställning eller något annat färgstarkt på nätet. Sidan är skapad med flera underliggande sidor, så här kan du enkelt lägga upp precis vad du vill själv. Allt kan naturligtvis justeras i Wix-redigeraren.  

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

6. Online Meditation Classes

Under dagen är det yoga i luften, men att skapa en egen webbplats är allt annat än avkopplande. Det har dock blivit enklare. Nu kan du skapa din egen professionella hemsida för en yogakurs eller liknande med den här eleganta mallen från Wix. Allt du behöver göra är att ändra bilderna och texten till det du vill ha, och därefter publicera den snabbt och enkelt. 

7. Dietician 

Är du en kostrådgivare eller vill du vägleda andra till bättre matvanor? Då är dietician ett utmärkt tema att använda. Här får du inte bara en snygg hemsida med trevliga mallar, utan även integrerade funktioner som Wix Booking- och Sign-up som låter dina kunder registrera sig, boka ett möte och se de olika paketen du erbjuder.

8. Bakery Website

Brinner du för att skapa färska bakverk, men saknar en plats att marknadsföra det på? Eller vill du kanske dela recept med dina trogna följare? Då är Bakery Website paint från Wix en bra utgångspunkt. Den är särskilt utformad för dem som driver ett bageri, men kan också anpassas till annan matlagning. Den eleganta hemsidan låter dig marknadsföra olika produkter utan att sidan blir överfull av innehåll.

9. Online Fitness Program

En hemsida som är avsedd för träning bör vara full av motivation – och det är precis vad Online Fitness Program är. Den här mallen är gjord i enkla färger, men den har flera strategiska platser med bilder och videor som du kan byta ut. Du finner även integrerad Wix Booking som gör att dina kunder själv kan boka en timme för coachning eller utbildning. 

10. Fitness Trainer 

Eftersom vi redan har börjat med träning finns det utrymme för mallen Fitness Trainer också. Det här är en snygg mall från Wix som är speciellt utvecklad för personliga tränare så att du kan marknadsföra dina produkter online. Den har ingen Wix Booking-integration, men den har en snygg kontaktsida och anpassad inloggning för medlemmar. Perfekt för dig som vill utöka din följarskara på sociala medier eller marknadsföra dina tjänster till nya kundgrupper. 

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

11. Writer Portfolio 

Om du är frilansare och vill ha en enkel hemsida för att marknadsföra ditt arbete kan Wix också göra det. Writer Portfolio är ett utmärkt exempel på detta. Med den här mallen kan du ta fram feedback från tidigare kunder, marknadsföra ditt senaste arbete med integrerade länkar och eventuellt en evenemangskalender. Mallen är elegant, men har ändå plats för mycket information – så att du kan enkelt skapa en bra hemsida för ditt företag. Särskilt väl lämpad för frilansskribenter som vill utöka sin portfölj med en seriös hemsida.

12. Subscription Box Company

Funderar du på att lansera en prenumerationstjänst men saknar en hemsida? Då kan Subscription Box Company vara en bra mall för dig. Den här Wix-mallen är skräddarsydd för prenumerationsföretag där det är viktigt att marknadsföra specifika produkter. Det kan vara att du behöver starta en bokklubb, en prenumeration på kaffekapslar eller något helt annat som kunderna får hem med posten. Vad det än är så får du en snygg hemsida med hjälp av den här mallen. 

13. Event Planner website

Är du organiserad och redo att starta eget, men är osäker på exakt hur du skapar en hemsida? Då kan du börja med mallen Event Planner från Wix! Här får du en färdig hemsida som du enkelt kan byta ut bilderna på och lista dina egna tjänster. På så sätt kan du lansera din sajt på bara några ögonblick och sedan fokusera på det viktiga – nämligen dina kunder.

14. Travel Blog 

Wix har länge varit känt som en utmärkt plattform för bloggande – och det finns några fantastiska mallar här med. En av dessa är Travel Blog, som låter dig marknadsföra en rad visuella bilder i kombination med text och inlägg. Oavsett om du vill skriva reseberättelser eller bara dela med dig av de senaste bilderna från nya äventyr är detta en utmärkt mall för dig. Du kan också integrera sociala medier, så det finns stora möjligheter i alla kanaler. 

Varför ska du välja en Wix-mall?

Om du ska bygga din egen hemsida kan det vara svårt att veta var du ska börja, och därför väljer många ett hemsideprogram som Wix. Det kan dock ofta vara krävande att bygga en hemsida från grunden, och då går syftet med sådana verktyg förlorat. Därför har de tagit fram ett stort urval av färdiga mallar som du kan lägga in direkt i deras redigeringsverktyg. 

På så sätt kan du välja en sida som du gillar och sedan göra de nödvändiga ändringarna för att anpassa den som du vill. Du behöver inte tänka på ramverk, programmering och alla andra komplicerade saker som är förknippade med att skapa en egen hemsida. Du fokuserar på vad dina besökare ska se och får en snygg och professionell hemsida snabbt och enkelt.

Sammanfattning

Med över 800 olika mallar kan det vara svårt att veta vilken man ska välja på Wix. Därför har vi försökt göra det lite enklare genom att lyfta fram några av de mest populära på den här sidan. Här kan du hämta inspiration från en rad olika branscher och förhoppningsvis hitta den som passar dig.

När du har hittat den mall du vill använda öppnar du bara Wix och laddar in den i redigeringsverktyget. Sedan kan du fritt ändra mallar, layout och innehåll precis som du vill – du får leta länge om du ska hitta ett enklare sätt att skapa en professionell hemsida!

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelinfo

Pris från: Gratis

Gratis testperiod: Ja

Vad vi gillar med Wix

Wix är en mycket mångsidig plattform med olika abonnemang i olika prisklasser och med mycket bra kundsupport. Därför är det svårt att säga vem Wix passar bäst för, eftersom de flesta kommer att hitta ett abonnemang som passar dem. Erfarna designers är möjligen de enda som saknar fler designalternativ. Plattformen gör att du själv kan skapa en responsiv webbplats som engagerar och konverterar, tack vare färdiga mallar och användarvänlig dra-och-släpp-funktion.

Fördelar

  • star iconMånga olika abonnemang
  • star iconMöjlighet till webbutik
  • star iconMöjlighet till blogg
  • star iconDra-och-släpp-funktion
  • star iconSkalbar för växande företag

Nackdelar

  • star iconInte optimalt för en stor webbplats (mer än 100 sidor)
  • star iconKan vara svårt att migrera till en annan plattform i framtiden
  • star iconKan bli dyrt med många plug-ins

Om Lasse

Lasse har lång erfarenhet som affärsutvecklare. Efter att ha varit helt central i utvecklingen och uppstarten av ett antal verksamheter/webbportaler har han plockat upp ett gäng tips. Nu är Lasses mål att dela med sig av all kunskap han har fått med sig på vägen.