Webbhotell för WordPress: De bästa tjänsterna för att komma igång

Även om du kan installera ett WordPress CMS på de flesta webbhotell idag är det ofta fördelaktigt att välja ett dedikerat WordPress-webbhotell. Detta gäller särskilt för dem som aldrig har skapat en hemsida tidigare och som vill ha en smidig upplevelse. Dedikerade WordPress-hotell levereras ofta med WordPress redan installerat, vilket innebär att du bara behöver konfigurera din användare och publicera hemsidan. 

När du har klickat på den här artikeln är det högst troligt att du tänker sätta upp en hemsida med WordPress CMS. Detta är en av de mest populära plattformarna i världen och idag drivs flera miljoner hemsidor på WordPress. Så vad ska du egentligen titta efter när du väljer ett WordPress-webbhotell? Det kommer vi att ta reda på i den här artikeln. 

Nedan har vi lyft fram tre bra alternativ för dig som letar efter webbhotell för WordPress. Alla dessa erbjuder enkel installation av WordPress och kostnadseffektivt webbhotell. För dig som kund innebär det att du kan lansera din nya hemsida utan höga kostnader och utan att behöva ha några förkunskaper om WordPress.

Bäst i test – vinnare:

1. Hostinger – Vår testvinnare av webhotell för norska användare
2. One.com – Ett mycket bra alternativ för nybörjare
3. Domänshop – Snabbt och enkelt för avancerade användare

Våra favoriter bland webbhotell för WordPress

Idag finns det otaliga aktörer som erbjuder webbhotell, men långt ifrån alla erbjuder dedikerade WordPress-webbhotell. Detta innebär ofta att du måste installera systemet själv och hantera PHP och MySQL-databaser. Vi har därför valt att lyfta fram tre bra alternativ som alla har WordPress fullt installerat – eller som erbjuder så kallad 1-klicksinstallation. Det betyder att du bara behöver välja vilket CMS du vill använda, så installeras det automatiskt. 

Nedan listas tre bra alternativ för dig som letar efter prisvärt WordPress-webbhotell för din hemsida.

Hostinger sammanfattning

# Hostinger

Vår testvinnare av webhotell för norska användare

Pris från: 14,90kr/mån

logo

Bäst för de allra flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Vad vi gillar med Hostinger

Hostinger erbjuder inte bara utmärkt hosting, utan också utmärkt tillgänglighet för alla sina tjänster. Detta, i kombination med låga priser, har gjort Hostinger till en vinnare för både kostnadsmedvetna grundare och de som skapar en ny hemsiad. Perfekt för den som måste hålla sig till en strikt budget, men inte vill kompromissa med kvaliteten.

Fördelar

 • star iconBra kundservice
 • star iconMycket bra upptid under våra tester
 • star iconHög prestanda och låga priser

Nackdelar

 • star iconBehöver implementera kundservice via telefon
 • star iconTillhandahåller inga dedikerade servrar

Hosting har länge varit ett föredraget val för många som lanserar sin första WordPress-webbplats. De erbjuder inte bara prisvärda webbhotell från bara några tiotals dollar, utan har också en otroligt användarvänlig plattform. Vi har flera gånger tidigare rekommenderat denna plattform för nybörjare just på grund av dess innovativa användarvänlighet.

Företaget erbjuder ett brett utbud av skalbara lösningar, vilket innebär att du kan hålla kostnaderna låga i början. Du kan sedan enkelt skala upp efter behov. Hostinger är också en av få verifierade webbhotell som rekommenderas direkt av WordPress egna utvecklare.

logo

Bäst för de allra flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

One.com sammanfattning

# One.com

Ett mycket bra alternativ för nybörjare

Pris från: 20kr/mån

logo

Bästa allt-i-ett-lösningen

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Vad vi gillar med One.com

One.com är en allt-i-ett-lösning där du kan designa din egen hemsiad och publicera den på deras webbhotell. Tjänsten är anpassad för nybörjare och levereras med kundsupport på flera olika språk. Detta gör den utmärkt för dem som skapar sin första hemsida, något som vi också har betonat i flera av våra tester.

Fördelar

 • star iconMycket nybörjarvänlig
 • star iconKundtjänst på flera språk
 • star iconBra urval av olika paket

Nackdelar

 • star iconEndast årlig fakturering

One.com är en populär plattform som erbjuder både webbhotell och hemsideprogram. Här kan du snabbt och enkelt skapa en hemsida – eller bara installera WordPress CMS om du vill. Du bör dock veta att en hemsida som byggs med deras egna hemsideprogram inte kommer att baseras på WordPress, utan också på One.coms egen tjänst.

Om du vill skapa din egen hemsida med WordPress CMS kan du göra det med hjälp av 1-klicksinstallationen. Det innebär att du enkelt kan installera WordPress på ditt webbhotell och sedan göra resten av ändringarna direkt i WordPress. Det är här du eventuellt laddar upp innehåll, ändrar utseende och liknande uppgifter vid behov.

logo

Bästa allt-i-ett-lösningen

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Domänshop sammanfattning

# Domänshop

Snabbt och enkelt för avancerade användare

Pris från: 10kr/mån

logo

Bäst för avancerade användare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Vad vi gillar med Domänshop

Domänshop är en mycket enkel registrator som erbjuder allt du behöver i form av domäner och webbhotell till ett rimligt pris. Detta är bra för dem som behöver fler domäner – eller som vill starta en hemsida med en liten budget. Speciellt för svenska hemsidor kommer Domänshop och deras svenska hosting att vara ett utmärkt alternativ till de internationella valen.

Fördelar

 • star iconSnabbt svar från kundtjänsten
 • star iconEnkelt och lätt användargränssnitt för avancerade användare
 • star iconBra priser för domäner och webbhotell

Nackdelar

 • star iconFöråldrat användargränssnitt
 • star iconDåliga öppettider för kundtjänst

Sist men inte minst har vi valt det norska företaget Domeneshop AS. Detta är ett företag som erbjuder webbhotell, e-post och liknande tjänster främst till den norska marknaden. De har låga kostnader och en relativt enkel plattform. En del användare kommer säkert att reagera på att deras användarpanel inte är den mest innovativa, men det får man snabbt reda på när man precis stöter på designen.

När det gäller WordPress kan Domeneshop erbjuda 1-klicksinstallation på sitt webbhotell. Det innebär att du bara väljer WordPress som önskat CMS och det installeras automatiskt på ditt webbhotell. När detta är gjort kan du ange vilka domäner som ska associeras med din hemsida, göra eventuella ändringar i metan och publicera hemsidan. Det enda vi inte gillar med den här lösningen är att sidan publiceras automatiskt – vilket innebär att du inte kan lägga upp den på en testserver hos Domeneshop.

logo

Bäst för avancerade användare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hur man installerar Hostings med WordPress

För att visa hur enkelt det är att komma igång med en WordPress-hemsida har vi valt att illustrera processen med att vara värd för din WordPress-sajt. Syftet med detta är att visa hur enkelt det är att skapa ett eget webbhotell genom dedikerad WordPress Hosting. 

 1. Det första du behöver göra är att öppna Hostingers användarpanel. Det gör du genom att logga in på deras hemsida med ditt användarnamn och lösenord. 
 2. När du har loggat in måste du hitta Auto installera och öppna det.
 3. Här knappar du in WordPress i sökfältet och väljer den ikon som visas. 
 4. När du har gjort detta kommer du att bli ombedd att lämna några grundläggande uppgifter:
 • URL: Detta är adressen där hemsidan ska installeras (ditt domännamn).
 • Språk: Vilket språk du vill att WordPress ska vara på (svenska tillgängligt).
 • Administratör-användarnamn: Detta är det användarnamn du behöver för att logga in i WordPress med.
 • Administratör-lösenord: Lösenordet som ska användas för ditt administratörskonto. Här rekommenderar vi att du väljer ett starkt lösenord så att ingen obehörig kan komma åt din webbplats. 
 • Administratör- e-post: Den e-postadress som ska associeras med administratörskontot.
 • Hemsidans titel: Titeln på din hemsida.
 • Hemsidans tagline: Detta är undertiteln på hemsidan om du vill ha den.
 1. När du har fyllt i den nödvändiga informationen väljer du installationsprogrammet.

Hostinger kommer nu att installera WordPress på ditt webbhotell och använda den information du har angett för att skapa ett administratörskonto. När detta arbete är klart kan du logga in och konfigurera din webbplats enligt dina önskemål. Om du vill ändra utseendet, publicera inlägg eller liknande måste du logga in med ditt administratörskonto på WordPress-plattformen. Du hittar den genom att logga in via Hostinger – eller så kan du lägga till wp-admin i slutet av din webbadress. Detta öppnar en inloggningspanel. 

Här kommer du att använda den inloggning som du valde när ditt administratörskonto skapades. Se därför till att säkerheten för detta konto är hög, annars kan du riskera att någon får oönskad tillgång till din hemsida efter att den har publicerats.

Ofte stillede spørgsmål om Webbhotell för WordPress

Vilka faktorer bör jag tänka på när jag väljer ett WordPress-webhotell?

När du väljer ett WordPress-webhotell bör du överväga faktorer som prestanda, säkerhet, kundtjänst, prissättning och vilka tilläggstjänster som erbjuds. Det är också viktigt att välja ett webhotell som erbjuder bra kompatibilitet med WordPress.

Vilka är några av de bästa WordPress-webbhotellen enligt recensionen på hemsidelab.se?

Enligt recensionen på hemsidelab.se är några av de bästa WordPress-webbhotellen Bluehost, SiteGround och WP Engine. Dessa webbhotell erbjuder utmärkt prestanda, robusta säkerhetsfunktioner och starkt stöd för WordPress.

Är det viktigt att välja ett webhotell som erbjuder stöd för WordPress?

Ja, att välja ett webhotell som erbjuder specifikt stöd för WordPress kan ge betydande fördelar, inklusive förbättrad webbplatsprestanda, lättare installation och uppdateringar, samt tillgång till WordPress-kunnig kundtjänst.

Vad innebär det att ett webhotell är "WordPress-optimerat"?

Ett "WordPress-optimerat" webhotell innebär att webbhotellet har särskilda inställningar och tjänster som är designade för att förbättra prestanda, säkerhet och användarupplevelse för WordPress-webbplatser. Detta kan inkludera saker som automatiska WordPress-uppdateringar, särskilda säkerhetsåtgärder för WordPress och stödpersonal som är kunnig om WordPress.

Om Lasse

Lasse har lång erfarenhet som affärsutvecklare. Efter att ha varit helt central i utvecklingen och uppstarten av ett antal verksamheter/webbportaler har han plockat upp ett gäng tips. Nu är Lasses mål att dela med sig av all kunskap han har fått med sig på vägen.