Evenemangshemsida: Hur du får en engagerande hemsida för ditt event

När du behöver skapa en hemsida för ett evenemang kanske du vill skapa en sida som bara kommer att användas under tiden som eventet är igång. Det kan handla om att ha möjlighet att dela ut information till potentiella gäster – eller att bara ge praktisk information och sälja biljetter. En hemsida för evenemang är dock sällan något som du behöver använda på lång sikt, och därför är det ingen bra idé att spendera lång tid på din hemsida.

Samtidigt vill du inte skapa en hemsida som ser oseriös ut, eftersom det kan ge ett dåligt första intryck av ditt evenemang. Frågan är då hur du ska få en professionell hemsida utan att anlita en professionell byrå för att göra jobbet åt dig. 

Det är här som hemsideprogram kommer in som ett användbart verktyg. Hemsideprogram är program som låter dig använda färdiga mallar för att snabbt och enkelt kunna skapa en hemsida. Fördelen är att du snabbt och enkelt kan hitta en design som passar ditt evenemang och sedan ersätta informationen med din egen. Det är inte bara en budgetvänlig lösning, utan också otroligt enkelt. De flesta hemsideprogram är designade för nybörjare, så du behöver inga förkunskaper om kodning, design eller något annat.

Är du redo att hitta den bästa lösningen för ditt evenemang? Läs då vidare!

Bäst i test – vinnare:

1. Wix – En testvinnare som är perfekt för nybörjare
2. Webnode – En super webbplatsbyggare för att snabbt komma igång
3. Site123 – Ett bra val för enkla webbplatser

Vad är ett hemsideprogram?

Innan vi går in på de bästa lösningarna är det bra att få en snabb introduktion till vad ett hemsideprogram egentligen är. Många som vill skapa sin första hemsida har aldrig använt en sådan tjänst tidigare. Ett hemsideprogram är en plattform som gör det möjligt för dig att designa och lägga upp en hemsida utan att du behöver göra arbetet i bakgrunden själv.

För dig som användare innebär det att du kan använda deras enkla verktyg för att designa din hemsida och sedan publicera den direkt på ditt webbhotell. Du behöver inte syssla med hosting, webbhotell, domännamn och liknande – då allt detta ingår i de flesta prenumerationer. På så sätt kan du snabbt och enkelt skapa en professionell hemsida som omedelbart kommer att synas online om du så önskar.

Det finns otaliga hemsideprogram på nätet, och vi har redan nämnt flera av dem på den här sidan. Det är dock inte alla som har ett bra urval av mallar för evenemang, så vi har varit lite selektiva i den här listan. Nedan hittar du mer information om de hemsideprogram som vi anser vara bäst lämpade för att skapa evenemangssidor snabbt och enkelt i dag.

De bästa plattformarna för att skapa hemsidor för evenemang

Det finns otaliga hemsideprogram på marknaden – därför har vi nedan tagit fram de bästa alternativen för dig som behöver bygga en hemsida för ett event.

Wix sammanfattning

# Wix

En testvinnare som är perfekt för nybörjare

Pris från: Gratis

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Vad vi gillar med Wix

Wix är en mycket mångsidig plattform med olika abonnemang i olika prisklasser och med mycket bra kundsupport. Därför är det svårt att säga vem Wix passar bäst för, eftersom de flesta kommer att hitta ett abonnemang som passar dem. Erfarna designers är möjligen de enda som saknar fler designalternativ. Plattformen gör att du själv kan skapa en responsiv webbplats som engagerar och konverterar, tack vare färdiga mallar och användarvänlig dra-och-släpp-funktion.

Fördelar

 • star iconMånga olika abonnemang
 • star iconMöjlighet till webbutik
 • star iconMöjlighet till blogg
 • star iconDra-och-släpp-funktion
 • star iconSkalbar för växande företag

Nackdelar

 • star iconInte optimalt för en stor webbplats (mer än 100 sidor)
 • star iconKan vara svårt att migrera till en annan plattform i framtiden
 • star iconKan bli dyrt med många plug-ins

Wix har länge varit det mest populära alternativet för hemsideprogram på nätet. Företaget erbjuder en otroligt användarvänlig plattform som ger dig allt-i-ett-lösningar baserade på dina egna behov. Detta är inte bara budgetvänligt, utan du kan också skala plattformen när du ser att det behövs. De har flera hundra olika mallar i sitt sortiment, varav många är skräddarsydda för olika evenemang.

När du har hittat den mall som passar ditt syfte kan du enkelt anpassa den med deras drag-and-drop-tjänst. En av de saker som gör Wix till en otroligt populär tjänst är att du får allt du behöver för en hemsida i de kostnadseffektiva planerna. Det innebär att du inte behöver oroa dig för domäner, webbhotell och andra tjänster för din hemsida.

logo

Bäst för de flesta

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Webnode sammanfattning

# Webnode

En super webbplatsbyggare för att snabbt komma igång

Pris från: Gratis

logo

Bäst för dig på en budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Vad vi gillar med Webnode

Webnode låter dig skapa professionella webbplatser, snabbt och enkelt. Redigeringsverktyget är användarvänligt och du har tillgång till många moderna mallar. Du får bra stöd för SEO. Det är också möjligt att översätta din webbplats till över 20 olika språk. Webnode erbjuder abonnemang i olika prisklasser, inklusive en gratisversion för dig som är i uppstartsfasen med en snäv budget.

Fördelar

 • star iconAnvändarvänligt designverktyg
 • star iconPrisvärt abonnemang
 • star iconÖversättningsverktyg
 • star iconBra mallar och templates

Nackdelar

 • star iconBegränsad funktionalitet för bloggning
 • star iconFå funktioner och designalternativ

Ett hemsideprogram som snabbt har blivit populärt i Sverige är Webnode. Plattformen används för närvarande av mer än 40 miljoner användare världen över. Precis som med Wix kan du hitta en mall för event och anpassa den efter dina egna behov. Det som skiljer detta från Wix är att du har lite mer flexibilitet att rita “utanför linjerna” på Webnode. Det innebär att du kan anpassa mallarna mycket mer än hos Wix, vilket är praktiskt om du vill skapa något unikt.

u får även möjlighet att utöka funktionaliteten med ett antal applikationer, vilket kommer väl till pass om du ska lägga till en kalender och/eller andra verktyg på din hemsida. Prismässigt är de lite billigare än Wix, så här du kan få mycket för pengarna om du bara letar efter ett enkelt hemsideprogram.

logo

Bäst för dig på en budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Site123 sammanfattning

# Site123

Ett bra val för enkla webbplatser

Pris från: Gratis

logo

Bäst för flerspråkiga webbplatser

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Vad vi gillar med Site123

Site123 har bra stöd för dig som vill ha en flerspråkig hemsida. Redigeringsverktygen finns också på många olika språk. Webbplatsbyggaren är ganska prisvärd och passar dig som har en budget. De har även en gratisversion som har ganska bra funktioner, vilket gör det enkelt att komma igång med en budget.

Fördelar

 • star iconBra språkstöd
 • star iconGratis version
 • star iconSnabb hjälp från kundsupport

Nackdelar

 • star iconBegränsad med designalternativ

Sist men inte minst har vi valt att lyfta fram Site123. Detta är ett otroligt användarvänligt hemsideprogram där du bokstavligen kan skapa en hemsida på nolltid. Skillnaden mellan detta och andra hemsideprogram är att Site123 använder artificiell intelligens. För dig som användare innebär det att du först svarar på några grundläggande frågor om syftet med din webbplats, och Site123 sedan använder svaren för att skapa en hemsida.

Om du inte är nöjd med resultatet kan du ändra det själv i redigeringsverktyget. Här har de liknande drag-and-drop-verktyg som Wix och Webnode, vilket gör det otroligt enkelt att göra ändringar. De har något färre planer än de andra kandidaterna, men i gengäld får du en 14-dagars testperiod och pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

logo

Bäst för flerspråkiga webbplatser

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Hur väljer man hemsideprogram?

När det finns många alternativ kan det vara svårt att välja en tjänst. Det kan vara särskilt svårt om du aldrig har använt ett hemsideprogram tidigare och därför inte riktigt vet vad du letar efter från början. För att göra detta lite enklare har vi tagit fram några punkter som du bör tänka igenom innan du gör ditt slutgiltiga val.

Valuta för pengarna

Först och främst bör du fundera på var du får mest valuta för pengarna. Det kan vara svårt att göra en bedömning av detta utan att ha testat de olika plattformarna, men en snabb titt på vad de olika plattformarna innehåller kan ge en bra fingervisning. De olika operatörerna listar vad som ingår i abonnemanget, vilket gör det möjligt att jämföra var du får mest valuta för pengarna. 

Antal mallar

Målning är en viktig del av hemsideprogram, men valet är mycket varierande. Vi har hittat de bästa kandidaterna för evenemangshemsidor, men om du ska använda ett hemsideprogram för andra ändamål bör du bedöma detta innan du betalar för tjänsten. Som tur är kan du titta på portföljen hos de flesta leverantörer utan att behöva skapa ett konto, så ta dig tid att titta på alternativen innan du väljer. 

Användarvänlighet

Om du aldrig har byggt en hemsida tidigare är det viktigt att hemsideprogrammet är användarvänligt. De flesta använder drag-och-släpp-teknik för att designa sajter, men användargränssnittet kan variera mycket från operatör till operatör. Här kan det vara bra att läsa lite olika recensioner för att se hur olika testare har bedömt hur pass användarvänlig den aktuella plattformen är.

SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av att skapa nya hemsidor, men för ett enkelt evenemang behöver det inte nödvändigtvis vara fallet. Om du bara ska ha hemsidan för internt informationsutbyte kommer du sällan att bry dig om att lägga en strategi för SEO på sidan.

Kundservice

Om du får problem med hemsideprogrammet är det bra att veta att du kan få hjälp snabbt och enkelt. De flesta av de tjänster som vi nämner på den här sidan erbjuder kundsupport dygnet runt via en chattbaserad lösning, men om du utvärderar en ny tjänst bör du definitivt kolla in de alternativ som finns tillgängliga hos den leverantören.

Ofte stillede spørgsmål om evenemangshemsida

Vilken typ av information bör inkluderas på en evenemangssida?

På en evenemangssida bör grundläggande information som datum, tid och plats för evenemanget inkluderas. Dessutom bör detaljerade beskrivningar av evenemanget, information om biljetter, kontaktinformation och eventuellt en platskarta eller vägbeskrivningar inkluderas.

Vilka fördelar finns det med att ha en evenemangssida?

En evenemangssida kan hjälpa till att marknadsföra ditt evenemang, ge besökarna all nödvändig information på ett ställe och hjälpa till att driva biljettförsäljning. Det kan också ge dig möjlighet att interagera med dina besökare och få feedback.

Hur skapar jag en effektiv evenemangssida?

För att skapa en effektiv evenemangssida bör du se till att all nödvändig information är lätt att hitta, sidan är visuellt tilltalande och enkel att navigera, och att det finns en tydlig call-to-action, som att köpa biljetter.

Vilka verktyg kan jag använda för att skapa en evenemangssida?

Det finns många olika verktyg och plattformar som kan användas för att skapa en evenemangssida. Några av dessa inkluderar webbplatsbyggare som Wix och WordPress, samt evenemangs-särskilda plattformar som Eventbrite. Valet beror på dina specifika behov och förmåga.

Om Mats

Mats är utbildad interaktionsdesigner och har erfarenhet som entreprenör vilket gör att han inte bara är kräsen när det kommer till design och användarvänlighet utan även effektivitet. Mats målsättning är därför att kunna hitta de lösningar som har goda möjligheter till sömlösa användarupplevelser utan att de blir komplicerade att arbeta med.